CV-haarden

Stijlvol, gezellig en praktisch

We zorgen voor functionele gezelligheid. Een haardvuur is enorm gezellig en kan veel warmte creëren. Die warmte laat je natuurlijk niet graag verloren gaan. Je verwarmt er je leefruimte mee, maar kan de overige energie gebruiken om water te verwarmen. Het centrale gedeelte van al deze installaties is het buffervat waarvan de grootte wordt bepaald afhankelijk van jouw behoeften en beschikbare ruimte. Dit wordt gekoppeld aan je CV-haard wat uiteindelijk zorgt voor gratis warm water. 

Sfeervol design start bij een bezoek aan de showroom van D&D Stone Fire

Een haardvuur zorgt voor meer warmte en gezelligheid in je interieur.

Uw gezellige haard als bron voor warm water

 

Bij het branden van je CV-haard kan er water getransporteerd worden tussen de kachel en het buffervat. Afgekoeld water zal terug opgewarmd worden dankzij de warmte die je CV-haard genereerd. Deze wordt dan opnieuw opgeslagen in het buffervat. Zo heb je ten alle tijden gratis warm water. Een buffervat is dus een batterij voor warm water.

Combineer met zonnecollectoren

Dankzij zonnecollectoren op je dak zorgt thermische zonne-energie voor warm water. Deze kan wederom opgeslagen worden in je buffervat. Bij een goed doordachte installatie kunnen we zo acht maanden per jaar zorgen voor gratis sanitair warm water en gecombineerd met je verwarming.

Combineer met warmtepomp

Je CV-haard kan zorgen voor een hoger rendement van je installatie met een warmtepomp. Dit behalen we door hogere temperaturen warm water aan te maken met je CV-haard en deze via het buffervat te verbruiken. 

Combineer met vloer-, plafond- en wandverwarming

In de zomer is het te warm om je haard te laten branden. Dankzij zonnecollectoren op je dak zorgt thermische zonne-energie voor warm water. Deze kan wederom opgeslagen worden in je buffervat. Bij een goed doordachte installatie kunnen we zo acht maanden per jaar zorgen voor gratis sanitair warm water en gecombineerd met je verwarming.

Monitor voor je volledige installatie!

Meten = weten

Technieken feilloos combineren is niet makkelijk. Aqua & Fire heeft verschillende controllers die dankzij hun jarenlange kennis kunnen gecombineerd worden. Ze communiceren met je technische installatie en zorgen voor een zeer aangenaam energie- en warmtebeheer. Je kan zelf op je smartphone of computer je installatie monitoren, wij kunnen vanop afstand de nodige opvolging en bijsturing voorzien, zodat we een zeer snelle service kunnen aanbieden.